Typo3

Jedan od najpopularnijih svetskih CMS-ova, dovoljno jednostavan da se mali sajtovi mogu brzo pustiti u rad, a dovoljno kompleksan da podrži i najzahtevnije klijente i njihove poslovne procese.

WEBCentric je svoj prvi Typo3 sajt uradio još 2006. godine, a od tada smo za svoje klijente implementirali više od 40 domaćih i stranih sajtova.

U zavisnosti od zahteva i kompkleksnosti sajta, razvoj može trajati od jedne nedelje (najkraći projekat) pa i do nekoliko meseci (najsloženiji projekat).

Jedna od velikih prednosti Typo3 je postojanje besplatne biblioteke rešenja (Extension Repository) - dakle, uz malo sreće, razvoj nove funkcije nije potrebno raditi od nule, već je moguće iskorisitti rešenje koje je neko drugi već pripremio.

Konačno, želeli bismo i da se pohvalimo - WEBCentric je od aprila 2012. godine srebrni član Typo3 asocijacije.

Legrand.rs

www.legrand.rs

Legrand je veliki francuski proizvođač električne opreme, sa predstavništvima u bezmalo svim zemljama sveta.
Za potrebe srpskog Legrand predstavništva smo pripremili sajt koji je trebao da ostvari sklad između opštih vizuelnih rešenja sajta (koje diktira kompanijska centrala), i konkretnih potreba kolega u beogradskom predstavništvu.

Ovaj sajt, iako umeren po tehničkim zahtevima, je predstavlao veoma obiman projekat zbog obilja različitih sadržaja, uključujući i multimedijalne prikaze.
Specifičnost ovog projekta je i uloga WEBCentric-a - ne samo da smo bili tehnički partner, već smo i radili unos i ažuriranje tekstualnih i grafičkih sadržaja na sajtu.

Konačno, po puštanju u rad ovog sajta, kontaktirale su nas i kolege iz Legrand-ovog predstavništva u Hrvatskoj - priprema njihovog sajta je trenutno u toku.

Tehnologije: Typo3, PHP

AirBull Riding

www.airbullriding.net

Američka kompanija Jack Links je pohod na evropsko tržište započela reklamnom kampanjom u kojoj se kupci njihovih proizvoda pozivaju da pošalju šaljive i dovitljive filmove kvazi-jahanja bika.

Posao je dodeljen nemačkoj Web agenciji sa kojom WEBCentric tesno sarađuje, koja je obavila grafičku pripremu posla, a tehničku realizaciju prosledila WEBCentric-u, koji je sajt implementirao u Typo3 tehnologiji.

Pored registracije (redovne, i putem Facebook-a), korisnici mogu da uploaduju svoje video fajlove, koji se putem automatizovane procedure prebacuju na Youtube (koristeći Youtube API). Registrovani korisnici mogu i da glasaju, a na sajtu se redovno osveđavaju top liste filmova sa najvećim brojem glasova.

Ceo sajt je zamišljen u formi starih novina sa divleg zapada - duhovito rešenje naših nemačkih kolega.

Projekat je realizovan uz veliko požrtvovanje i saradnju timova u WEBCentricu i Nemačku, u veoma kratkom roku.

Tehmologije: Typo3, PHP, Youtube API, JavaScript, Facebook connect

Alle Kids Sind VIPs

Alle Kids Sind VIps (Sva deca su VIP osobe) je projekat nemačke Bertelsmann fondacije za koju je WEBCenitrc pripremio Web sajt na kom će nastavnici škola širom Nemačke moći da prijave svoje projekte integracije dece imigranata u nemačko društvo. Potom se na Web sajtu otvara glasanje, posle kog će biti odlučeni pobednici takmičenja.
Promoteri takmičenja su neke od najvećih zvezda nemačkog sporta i pop muzike.

Sajt obiluje multimedijalnim sadržajima (filmovi, foto galerije) a usko je povezan i sa sistemom za slanje masovnih mailova, kao sigurnosnom proverom autentičnosti glasanja.

Sajt je rađen u Typo3 tehnologiji, sa obiljem PHP ekstenzija pravljenih za ovu priliku, uz kompleksna rešenja koja podrazumevaju Ajax-dijaloge, IFRAME forme itd.

Hülsta

Za svog nemačkog partnera ARS Interactive, WEBCentric je pripremio sajt renomiranog prozvođača nameštaja - Hülsta.

http://www.huelsta.de

Sajt je kompletno urađen u Typo3 tehnologiji, s tim da su bile potrebne brojne ekstenzije kako bi se ispunila zadata funkcionalnost sajta. Pored sekcije koja prezentuje proizvode, sa brojnim grafičkim efektima (Flash / JS), sajt sadrži i brojne prateće funkcije: naručivanje kataloga, jobs aplikaciju, prijavljivanje za seminare, newsletter, press releases itd.
Kompletan sajt funkcioniše na 14 jezika zemalja u kojima Hulsta radi, uključujući i Rusiju i Kinu, sa potpunom podrškom za lokalizaciju.
Rešenje je uključivalo i potpunu kastomizaciju standardne RealURL ekstenzije (optimizacija sajta sa Search pretraživačem).
Na razvoju sajta/aplikacije je učestvovao tim od petoro ljudi, u veoma kratkim vremenskim rokovima.

Legrand.hr

www.legrand.hr

Po realizaciji sajta za Legrand-ov srpski ogranak, pristupili smo sličnom zadatku i za Legrand-ovo predstavništvo u Hrvatskoj.

U ovom projektu je došla do izražaja činjenica da se jedno Typo3 rešenje može primeniti na više sajtova, koji će strukturno / funkcionalno biti identični, ali će svaki imati svoj sadržaj (stranice, slike, prevode).

Naravno, ovakva rešenja ne samo da ubrzavaju razvoj i održavanje, već i umnogome umanjuju troškove na strani klijenta.

Tehnologije: Typo3, PHP

Spielen Verbindet

www.spielen-verbindet.de

WEBCentric je unajmljen od strane nemačkog partnera da kreira sajt za nemačku industriju video igara. U projektu je, sem WEBCentric d.o.o., učestvovala i frima Essential Dots.

Ovaj kompleksni sajt sadrži module za registraciju korisnika, učestvovanje u kvizovima, članke sa neograničenim brojem pod-stranica. Posebno je interesantna fleksbilnost u kreiranju izgleda stranice, postignuta Templa-Voila tehnologijom. Ipak, najinteresantniji deo sajta je integracija sa GoogleMaps - gde se novi partneri/događaji automatski beleže na mapi Nemačke/Evrope.

Tehnologije: Typo3, PHP, mySQL, TemplVoila, JavaScript, GoogleMaps.

TCS - Telefooncentralesite.nl

Sa svojim holandskim partnerima WEBCentric je razvio veoma kompleksan sajt sa ponudom telefonskih centrala i prateće opreme.

www.telefooncentralesite.nl

Sajt je u potpunosti urađen u Typo3 tehnologiji, sa tri odvojena, ali povezana Portala - za kupce, prodavce, kao i vlasnike. Poslovni proces ima veoma složen tok: kupci popunjavaju upitnik sa svojim telekomunikacionim potrebama. Potom vlasnici sajta prosleđuju ove upite prodavcima, koji pripremaju ponude, koje vlasnik odobrava i stavlja na uvid klijentu, koji prihvata jednu od njih.

Pored razvoja, WEBCentric je učestvovao i u izradi funkcionalne specifikacije aplikacije, a ceo projekat je trajao šest meseci.

Tehnologije: Typo3, PHP, Ajax, Prototype, mySQ.

Izbor najboljeg filmskog projekta

Od strane svog nemačkog partnera WEBCentric je dobio zadatak da pripremi back-end deo projekta za mlade filmske entuzijaste koji su učestvovali na konkursu velike nemačke medijske kuće. Kako nam ugovor sa partnerom ne dozvoljava referenciranje kranjeg klijenta, ovde ćemo se samo osvrnuti na tehnički aspekt zadatka.

  • XML komunikacija sa Flash aplikacijom koja je zadužena za prikaz video klipova, komentara i dobijenih glasova;
  • Typo3 Backend modul za administraciju učesnika, upload filmova, sprečavanje neregularnosti glasanja itd.
  • Skripta za import podataka iz spoljnog izvora (CSV fajl).

Tehnologije: Typo3, XML, PHP, mySQL, MD5.

Omladinska škola OFK Beograda

http://www.ofkbeograd.co.rs/os/

Omladinska škola OFK Beograda koja broji gotovo 100 godina tradicije je mesto kome igrači poznati kako srpskoj, tako i svetskoj javnosti duguju svoje početke. Ova škola posebnu pažnju posvećuje  modernim svetskim trendovima i svake godine učestvuje na međunarodnim turnirima u Evropi gde pokazuje sjajne rezultate. WEBCentric je, u skladu sa zahtevima i potrebama klijenta pripremio portal.

Portal Omladinske Škole OFK Beograda na prvom mestu služi za evidenciju igrača po timovima. Kreiran je uz pomoć Typo CMSa, a sastoji se od:
-Privatnog dela - dostupan je isključivo trenerima koji, pošto se uloguju, imaju pristup svim informacijama kao i mogucnost da ažuriraju kako osnovne profile igrača, tako i evidenciju sportskih rezultata, statistike lekarskih pregleda, itd.;
-Javnog dela - dostupan je širokoj javnosti i sadrži opšte informacije.

OFPS

http://www.ofps.org.rs/

WEBCentric je uradio i novu, redizajniranu i funkcionalno unapređenu verziju OFPS sajta. Pored standardnih, javnih stranica, sajt sadrži i zaštićeni deo namenjen OFPS članovima koji na ovaj način mogu da pregledaju dokumente vezane samo za njih, tj. koji su nedostupni drugim članovima.

Sajt je u potpunosti urađen u Typo3 tehnologiji, sa nekoliko specifičnih ekstenzija.

INEL

www.inel-beograd.rs

INEL je beogradska firma koja se već dugi niz godina bavi distribucijom elektro opreme, za široku, kao i profesionalnu upotrebu.

Uz pomoć Typo3 CMS-a, WEBCentric je pripremio sajt čiji je sadržaj potpuno u rukama INEL-ovog osoblja koje samo priprema i ažurira stručne tekstove i kataloge u okviru sajta.

Tehnologije: Typo3, PHP, mySQL, Flash, JavaScript.

Marshall

www.marshall.co.rs

Marshall AVT je čačanska firma sa najbogatijom ponudom košulja i pratečih odevnih artikala u centralnoj i zapadnoj Srbiji.

Sajt je kompletno urađen u Typo3 tehnologiji.

Udruženje samohranih roditelja

www.samohrani.org.rs

WEBCEntric jeste privatna firma koja dobro i uspešno posluje, ali smo istovremeno i svesni problema društva u kome živimo.

Kao naš mali doprinos radu Udruženju samohranih roditelja iz Plandišta, pripremili smo sajt www.samohrani.org.rs koji bi trebalo da pomogne vrednim i požrtvovanim članovima ovog društva da lakše stupe u kontakt sa ljudima dobre volje koji bi mogli da im pomognu.

Ovaj jednostavan sajt je rađen u Typo3 tehnologiji.

Argonautika

www.argonautika.co.rs

Za Argonautiku, agenciju za konsalting i menadžment poslove, WEBCentric je uradio websajt u Typo3 tehnologiji, tako da urednici sajta mogu potpuno samostalno da upravljaju sadržajem, bez ikakvih tehničkih intervencija.

Rešenje je uključivalo grafički dizajn, funkcionalnu implementaciju unosa  tekstova i galerije slika kroz Typo3 CMS, kao i obuku za korišćenje Typo3 administratorskog panela.

Webcentric DOO Beograd, Srbija +381 11 3434428 office@webcentric.co.rs