Komercijalizacija

Delije Shop, YU Sport Shop, Mala Srpska Prodavnica - neke od prvih srspkih Web prodavnica uopšte

Nažalost, životna realnost je surova - ono što ne može da donese zaradu veoma teško će opstati na duži rok.

Negde krajem devedesetih godina smo uočili potencijal e-trgovine, tačnije prodaje robe i usluga preko Web-a. Kao rezultat, nastali su i prvi Web shopovi, kojima smo i danas vlasnici: Delije Shop, YU Sport Shop, Mala Srpska Prodavnica.

Ove Web prodavnice su uspele da prežive uprkos vema neobičnom načinu rada: polovina tima je bila u inostrastvu i obavljala Web deo posla, a druga polovina u Srbiji i brinula o logistici.

Povratak u Srbiju

Saradnja na daljinu je davala rezultate, ali je pokazivala i manjkavosti, naročito po pitanju rasta. U međuvremenu su se i prilike u Srbiji polako menjale na bolje, tako da je doneta važna odluka - povratak u Srbiju.

Tako se 2005. godine i formalno rađa firma WEBCentric d.o.o. koja se u početku bavila Web programiranjem za inostrane klijente, kao i unapređivanjem sopstvenih Web prodavnica.

Klijent po klijent, prodavnica po prodavnica, referenca po referenca, WEBCentric d.o.o. danas ima 13 stalno zaposlenih i mrežu od desetak spoljnih saradnika.

Po svim parametrima (kvalitet rada, promet, profit) spadamo u sam vrh srpskih firmi koje se bave razvojem Internet rešenja, kao i Internet trgovinom.

Webcentric DOO Beograd, Srbija +381 11 3434428 office@webcentric.co.rs