WEBCentric

Ko smo?

 

WEBCentric je jedna od vodećih srpskih firmi u oblasti razvoja Web aplikacija i Internet trgovine.
U trenutku pisanja ovih redova, firmu čini 37 stalno zaposlenih (broj raste iz meseca u mesec) koji se grubo mogu podeliti u sledeće celine:

Price2Spy razvojni tim
Tim koji se bavi programiranjem Price2Spy Web aplikacije, I backrground procesa u Java tehnologiji
Opšti razvojni tim
Tim koji radi na razvoju drugih Web projekata za naše klijente (među kojima je i WEBCentric Shop)
Price2Spy operativni tim
Tim koji radi na svakodnevnim operativnim Price2Spy zadacima
Price2Spy product matching tim

Vlasnik i direktor WEBCentric-a je Miodrag Krunić.

7348

Istorija

 
WEBCentric je formalno osnovan 2005, ali naša istorija seže dosta dalje u prošlost…
 
POČECI

Počeci WEBCentric-a sežu u daleku prošlost srpskog Web-a, u novembar 1996., kada su 3 prijatelja i kolege započeli rad na sajtu www.oaza.rs – zamišljenog da bude prvi srpski sajt orijentisan ka zabavi i pop kulturi.

Uskoro su na Oazi svoje mesto našle važne prezentacije iz sveta muzike i sporta (Đorđe Balašević, Eva Braun, Popcycle, Delije.net). Usledile su i nagrade (PC Press), kao i nekoliko komercijalnih poslova, ali zamah je trajao samo godinu – dve dana. Opšta klima u Srbiji nije pogodovala razvoju bilo čega, pa ni internet sajtova, tako da su se već 1999. godine sva trojica prijatelja obrela u inostranstvu, a Oaza je prešla u ‘mod preživljavanja’.

KOMERCIJALIZACIJA

Nažalost, životna realnost je surova – ono što ne može da donese zaradu veoma teško će opstati na duži rok.

Negde krajem devedesetih godina smo uočili potencijal e-trgovine, tačnije prodaje robe i usluga preko Web-a. Kao rezultat, nastali su i prvi Web shopovi, kojima smo i danas vlasnici: Delije Shop, YU Sport Shop, Mala Srpska Prodavnica.

Ove Web prodavnice su uspele da prežive uprkos vema neobičnom načinu rada: polovina tima je bila u inostranstvu i obavljala Web deo posla, a druga polovina u Srbiji i brinula o logistici.

Povratak u Srbiju

Saradnja na daljinu je davala rezultate, ali je pokazivala i manjkavosti, naročito po pitanju rasta. U međuvremenu su se i prilike u Srbiji polako menjale na bolje, tako da je doneta važna odluka – povratak u Srbiju.

Tako se 2005. godine i formalno rađa firma WEBCentric d.o.o. koja se u početku bavila Web programiranjem za inostrane klijente, kao i unapređivanjem sopstvenih Web prodavnica.

Klijent po klijent, prodavnica po prodavnica, referenca po referenca, WEBCentric d.o.o. je rastao, po svim parametrima (kvalitet rada, promet, profit) svrstao se u sam vrh srpskih firmi koje se bave razvojem Internet rešenja, kao i Internet trgovinom.

Razvoj Internet trgovine

Jednu po jednu, otvarali smo nove Internet prodavnice, dok 2008. nismo otvorili Tako Lako Shop – www.takolako.rs, koji je ubrzo počeo da beleži nezabeležen rast (kako po pitanju posetilaca, tako i broja artikala i narudžbina). Sledećih par godina proveli smo unapređujući poslovanje takolako.rs, ali i stičući nove respektabilne klijente za online prodavnice: Crno Beli Butik, Politika, Skijališta Srbije. Posao je rastao…

U paraleli, razvijali smo odnose sa brojnim Zapadnim firmama, za čiji račun smo radili razvoj velikih i kompleksnih Web Aplikacija, uglavnom u Java tehnologiji.

Price2Spy
Sredinom 2010. smo shvatili da je za internet trgovca veoma bitno da prati cene svojih konkurenata. Da to ne bi radili ručno, počeli smo da radimo na aplikaciji koje će ove poslove raditi automatizovano. Prvih 6 meseci bili smo sami svoj jedini korisnik, dok nismo shvatili da u rukama imamo moćno oruđe – i odlučili da ga ponudimo svetu. U tom trenutku, u proleće 2011., Price2Spy je bio 3. po redu aplikacija (na celom Intrenetu)

Nije prošlo ni par godina, a pokazalo se da je Price2Spy pun pogodak – rastao je broj klijenata, broj sajtova koje pratimo, pojavila se potreba za sasvim novim vrstom kolega u firmi (Podrška klijentima, Product Matching, Website Enabling), i malo po malo, firma je zauzela kurs u kom je Price2Spy postao nosilac posla.

WEBCentric danas
U međuvremenu, došlo je do daljih promena – dobili smo primamljivu ponudu za takolako.rs, tako da od leta 2015. više nismo vlasnici ovog WebShop-a. Takođe, otvorili smo novu firmu (Mala SRB Prodavnica d.o.o.) koja se bavi isključivo eCommerce poslom.

WEBCentric se skoncetrisao na ono što najbolje zna – WEB Development (u međuvremenu smo dobili još nekoliko novih velikih projekata I klijenata), kao I Price2Spy, koji je porastao do neslućenih visina (trenutno imamo 430 klijenata)

Zašto izabrati WEBCentric?

 
  • Pouzdanost – na nas se možete osloniti. Ono što se dogovorimo, biće i ispunjeno. Ako se pojavi problem, biće vam na vreme signaliziran.
  • Kreativnost – teški, naizgled nepremostivi problemi mogu se rešiti na načine koji nisu očigledni na prvi pogled. Naši klijenti znaju – u ovome smo zaista dobri.
  • Vrhunska stručnost – naša rešenja prate sve svetske standarde po pitanju informacionih tehnologija, naročito u domenu sigurnosti i modularnosti.
  • Metodičnost – naš način rada je dosledan i logičan. Nema neprijatnih iznenađenja kako posao odmiče.
  • Kvalitet – naše aplikacije rade pouzdano, i uvek ih je moguće logično nadgraditi. Ljudi iz IT struke znaju da poštuju ovakav način rada.
  • Podrška sa ljudskim likom – iako vrhunski stručnjaci, naše kolege će sa vama tečno komunicirati na nivou koji ne zahteva tehničko obrazovanje. Svaki problem će vam biti pažljivo obrazložen, a tako ćemo vam predočiti i potencijalna rešenja.
  • Transparentnost – na početku ćete od nas dobiti preciznu procenu (finansijsku i vremensku) posla. Sam posao će biti lako merljiv i proverljiv.
  • Brzina reakcije – postoje situacije u kojima se rešenja ne mogu čekati ni jedan jedini dan. U takvim situacijama, brzina postaje naša vrlina. Kada kriza prođe, vraćamo se u normalan režim rada, gde se posao radi pažljivo i odmereno.

Kontaktirajte nas